2022 Mazda MX-5, Güncellenen Tasarımıyla Tanıtıldı!

2022 Mazda MX-5, Güncellenen Tasarımıyla Tanıtıldı!

Mazda MX-5, 2022 model yılı için birtakım güncellemelerden geçirildi. 2022 Mazda MX-5, tasarım olarak değiştirilmese de performans olarak daha iyi olduğunun altı çiziliyor.

Mazda mühendisleri MX-5’i mümkün olduğunca hafif tutmaya kararlı gözüküyor. İşte tam da bu bağlamda güncellenmiş olan süspansiyonun da ağırlığı artırıcı bir etkisi gözükmüyor. Ayrıca, Platinum Quartz Metallic adlı yeni gövde rengi ve RF versiyonda tercih edilebilen yeni Terracotta Nappa deri döşeme paketi de kozmetik taraftaki yenilikler olarak adlandırabiliriz.

Avustralya’daki oldukça düşük olan satışlar, giriş seviyesindeki 1.5 litre atmosferik motorların sonunu getirmiş durumda. Bu bağlamda bütün yeni MX-5 modellerinin kaputu altında 2.0 litre atmosferik var olacak. Bu motorun daha öncelerde olduğu gibi 6 ileri manuel ya da otomatik şanzımanla kombine bir şekilde entegre edilmesi bekleniyor. Japonya’da da roadster versiyon için 1.5 litre motor seçeneği varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Japonya’da giriş seviyesi Mazda MX-5’in fiyatı 2,839,000 yen, yani 25.300 dolar seviyelerinde olacağı tahmin ediliyor. Kahverengi deri koltuklarla gelecek olan RF versiyonunun fiyatı ise 3,798,300 yen, yani 33.300 dolar olarak açıklanmış durumda. Güncellenmiş olan Mazda MX-5’in satışına önümüzdeki yılın ilk yarısında başlanacak.

    Leave Your Comment Here