İstanbul Web Tasarım

İstanbul Web Tasarım

Web Sitemi Nasıl Mobil Uyumlu Yaparım?

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle günlük hayattaki birçok işlerimizi sanal ortam üzerinden gerçekleştiririz. Bu durumdan dolayı insanlar işlerini daha kolay ve az zaman harcayarak işlerini

gerçekleştirerek hayatlarını devam ettirirler. İnternet’in zamanla gelişmesi üzerine kullandığımız telefonlarda akıllı telefon olduğundan işlerin tamamını telefon üzerinden program aracılığıyla işlemler gerçekleşir.

Günümüzde birçok insan akıllı telefon kullandığından kişiler ziyaret edeceği web sitelerini telefon üzerinden istediği her alanda ziyaret edebilir. Kişiler hayat içinde teknolojiyle içi içe olduğundan ziyaret edecekleri siteleri telefon aracılığıyla rahatça istediği yerde bakabilir. Gün geçtikçe siteye ziyaret sayısı artığından kişiler site sahibi ise mobil üzerinden sitelere girişi uyumlu olması gerekir.

 

Site mobil uyumsuz ise

İstanbul web tasarım firmaları arasında sitesi olan kişilerin siteleri mobil uyumlu değilse siteye telefon üzerinden giriş yapan kişiler karmaşık bir durumla karşılaşır. Bu durum siteleriniz açısından olumsuz yorumlara fırsat tanıyarak site ziyaret eden kişi azalma yönünde ilerler. Bundan dolayı telefon üzerinden siteleri ziyaret eden kişiler daha çok mobil uyumlu olan siteleri tercih ederek işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirir. Siteleriniz mobil uyumlu olmaması sitenize giriş yapılmaz anlamına gelememektedir.

 

Fakat mobil uyumlu bir siteye sahip olmak site içerisinde rahat davranmaya daha çok tercih edilmeye sitede daha kolay işler yapma durumu gerçekleşir. İstanbul web tasarım, mobil uyumlu olmayan siteler ziyaret edildiğinde daha karmaşık bir durum halini alarak yorucu bir iş halini alır. Site içerisindeki yazılar mobil ekran görünümüne uyumlu olmayarak mobil ekranından yakından okumak için yakınlaştırmak ya da zom yaparak kolayca ziyaret edebilir. Fakat mobil uyum olduğu durumda bu zahmetli işlerin hiçbirine gerek kalmaz.

 

Mobil uyumun faydaları

Mobil uyuma sahip siteler diğer sitelerden mobile açık olduğundan daha kolay ve zaman açısından daha basit hale gelerek işlerini daha rahat gerçekleştirir. Mobil daha hızlı bir şekilde yüklenerek okunan yazılar daha kolay olarak site içerisinde arama hızlı bir şekilde yapılır. Mobil uygulama kullanıcılar açısından göze daha çok hitap edeceğinden işler daha kolay olur. Kişiler istediği yerden zaman kaybı yaşamadan günlük hayatlarında işlerini mobil üzerinden yaparak hayatlarına mobili ortak ederler.

 

Sitenizi nasıl mobil uyumlu yaparsınız?

Sitenizi kullanıcılara daha rahat hareket etmeleri için mobil uyumlu hale getirerek birçok yöntemi kullanabilirsiniz. İlk başta sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ardından bu işlemi gerçekleştirdikten sonra uyumlu mu uyumsuz mu olduğu duruma göre hareket edebilirsiniz. Bu durumda site sahibi bazı linkleri kullanarak sitesinin mobil uyumlu olup olmadığına bakabilir. Bu durumda mobil uyumlu olan iste daha çok kullanılarak kullanıcıların artışı da göz önüne alınarak mobil uygulama daha iyi bir hizmet sunarak kullanıcıların memnuniyetini sağlar. Böylece kişiler siteden ve verdiği mobil uygulamadan memnun kalarak başka kişilerin de siteyi kullanmaları yönünde teşvik ederler. Tabi en iyi mobil uygulama yapan firmalar arasında veya web tasarım istanbul firmaları arasında lider olan Wookweb’ede başvurabilirsiniz.

 

    Leave Your Comment Here