Tarfin Yatırım

Yerli Girişim Olan Tarfin’den 5 Milyon Dolar Yatırım

Tarfin, çiftçileri destekleyen projelerine bir yenisini daha ekledi. Gübre, tohum, yem, ekipman gibi pek çok tarımsal birçok girdilerin hesaplı şekilde alınması sağlanıyor. Quona Capital liderliğinde sürdürülen bu yatırım içinde 5 milyon dolar alındı. Çiftçilerin tarım girdilerinin hesaplı fiyatlarla sağlanmasına yönelik yatırımlar gerçekleşti. Böylece  Tarfin, 5 milyon dolar seri A yatırımını gerçekleştirmiş oldu. Ayrıca Tarfin mevcut yatırımcıları arasına da  Collective  Spark ve Wamda katılmış oldu.

Tarfin Yeni Yatırım Atağı

Tarfin yeni yatırımı ile birlikte, Türkiye’de ki daha çok çiftçiye ulaşılmaya başlanmış olacak. 5 Milyon dolarlık yatırımla, çiftçilere ulaşmak adına mobil teknolojisine yatırımların daha da fazla olacağı belirtildi.

Çiftçiler, tarımsal girdiler konusunda sıkıntı yaşıyor. İşletme sermayesinde ki kısıtlamalar çiftçilerin elini bağlamaya neden oluyor. Tarfin, çiftçilere özel olarak yüksek kaliteye sahip tarımsal girdi desteği sağlıyor. Kuruluşundan bu yana, 12 binden fazla çiftçinin tarımsal girdi ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oldu. Çiftçilerin işletme sermayesinde ki sıkıntılarını çözerken, çiftçi faaliyetlerini yürütebilmelerini sağladı.

Çiftçilere Tarımsal Girdi

Tarfin kurucusu olan Mehmet Memecan, yatırıma dair açıklamalarda bulundu. Özellikle pandemi sürecinin, çiftçileri de çok fazla etkilediğini belirterek gıda üretiminin sürekliliğinin sağlanması adına harekete geçtiklerini belirtti.  Gıda üretimin teknolojiye dayalı şekilde sürdürülmesini misyon ettiklerini ve yatırımcılarında desteğini almalarından dolayı büyük bir sevinç içerisinde olduğunu söyledi.

    Leave Your Comment Here